NIEUWS

Campus 02 juni 2014

SP: 'Smit en Bouter moeten vrijwillig afstand doen van hun gouden handdruk'

reacties 1

De Socialistische Partij heeft Kamervragen gesteld over de royale vertrekregelingen van voormalig college van bestuursvoorzitter René Smit en voormalig rector Lex Bouter. Smit krijgt een jaarsalaris van tweeënhalve ton plus zes maanden salaris, Bouter, die inmiddels hoogleraar integriteit is, krijgt zijn rectorsalaris nog tot 1 september doorbetaald.

De SP vindt de vertrekregelingen ‘buitengewoon onwenselijk' in het licht van het verdwijnen van driehonderd arbeidsplaatsen. Aan welke bepalingen in hun arbeidscontract de beide voormalige collegeleden die regelingen te danken hebben, valt voor de ondernemingsraad niet te controleren, omdat ze geen inzage krijgen in de contracten. Ook dat vindt de SP ‘onaanvaardbaar’.

Juridische stappen

“Wat gaat u ondernemen om uitkering van deze disproportionele vertrekregelingen te stoppen?” vraagt de SP aan onderwijsminister Jet Bussemaker. “Neemt u contact op met de betreffende personen? Kijkt u welke juridische stappen u kunt nemen? Kunt u de Kamer op de hoogte houden van uw vorderingen?” 

De SP vindt dat Smit en Bouter vrijwillig afstand moeten doen van hun gouden handdruk.

Paal en perk

Dergelijke regelingen zitten er voor de huidige leden van het college van bestuur niet meer in, aangezien er sinds 2012 een Wet Normering Bezoldiging Topfunctionarissen (WNT) van kracht is, die paal en perk stelt aan een al te overvloedige beloning van topbestuurders.

Peter Breedveld

{ Lees de 1  reacties }

hits 4
Door Laura op 03 juni 2014

Bron?

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.