Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 08 februari 2017

Schoonmakers voeren mini-actie

"Actie! Actie!" Scanderende schoonmakers, zoëven in de ontvangshal van het VU-hoofdgebouw. Getooid met sjaals van vakbond FNV uitten ze hun onvrede over een aantal zaken.

Zo willen ze meer loon en reiskostenvergoeding. Iemand van FNV zei dat de schoonmakers dat met elkaar wilden bespreken, maar besloten om dat in plaats van in hun vergaderruimte in de kelder van het hoofdgebouw te doen in het zicht van het grote(re) publiek.

"Er zijn nog geen stakingen aangekondigd, maar dit is wel een waarschuwing", aldus de FNV-mevrouw. "Als er niet geluisterd wordt, zou het wel eens op stakingen kunnen uitlopen."

Chaos en rotzooi

De laatste schoonmakersstaking dateert alweer van drie jaar geleden. Landelijk en ook aan de VU legden schoonmakers toen het werk neer om betere arbeidsvoorwaarden te eisen. Het resultaat was chaos en rotzooi, want vervuilers staken nooit.

De mini-actie werd door iemand gefilmd, maar dat werd door een aantal beveiligers ten strengste verboden.

Peter Breedveld
BEELD: Peter Breedveld

hits 3

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.