NIEUWS

Cultuur 11 november 2016

Roos van Rijswijk ontvangt Anton Wachterprijs

Met trots melden wij dat Roos van Rijswijk, jarenlang columnist voor Advalvas, negen maanden na de lancering van haar roman Onheilig een literaire prijs krijgt.

En wat voor een! Morgen ontvangt zij in de Grote Kerk van Harlingen de Anton Wachterprijs, de tweejaarlijkse prijs voor een literair prozadebuut. De jury beoordeelde 83 inzendingen. De juryleden zijn: Joke Linders, Judith Uyterlinde, Kees ’t Hart, Geart de Vries (voorzitter) en Niña Weijers. Weijers was vorig jaar Vrije Schrijver aan de VU en ontving in 2014 de Anton Wachterprijs voor De Consequenties.

In de rij met grote namen

Deze prijs kun je met een gerust hart prestigieus noemen, denk maar aan de grote schrijvers die hem eerder kregen: Frans Kellendonk (1977), A.F.Th. van der Heijden (1979), Arnon Grunberg (1999), Ilja Leonard Pfeiffer (2002), Maartje Wortel (2010) en Peter Buwalda (2012).

Houd Van Rijswijk in de gaten; nu al meer dan een literaire belofte. En lees natuurlijk Onheilig als je dat nog niet had gedaan.

Win Castermans

hits 4

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.