Campus 09 januari 2013

René Smit optimistisch over 2013

“Geen somberheid over onze VU in 2013.” Dat wenste collegevoorzitter René Smit voor zijn werknemers dinsdag tijdens de nieuwjaarsborrel. Ondanks de negatieve publiciteit over VU en VUmc en het vertrek van bijna de hele raad van toezicht kijkt hij optimistisch naar de toekomst.

Zware opgaven

2013 zal volgens Smit een jaar worden met zware opgaven als de verbetering van het onderwijs, de reorganisatie en de instellingsaudit. “Deze vragen een andere houding, gezamenlijke verantwoordelijkheid en teamwork”, houdt hij zijn gehoor voor.

Amsterdam Faculty of Science

Er staan ook positieve dingen op stapel. Zo wordt er met de UvA een Amsterdam Academic Alliance gelanceerd en komt er in 2013 een gezamenlijke Amsterdam Faculty of Science. De renovatie van het hoofdgebouw zal zichtbaar worden met extra liften, een nieuw restaurant en een duurzame daktuin.

Floor Bal
BEELD: StudioVU/Riechelle van der Valk

{ Lees de 6  reacties }

Door Janny Gerrits op 09 januari 2013

Als groep medewerkers van de UB waar a.s. maandag 35 à 40% ontslagen worden aangekondigd, voelden wij ons niet serieus genomen. Smit stelde: geen wij-zij denken meer en teamwork..., wat denkt hij dat wij de afgelopen jaren hebben gedaan? Wat een "verbeelding" van het CvB...

Door Arjan de Rooy op 09 januari 2013

Geen woord over de ontslagen die in 2013 gaan vallen?! Verbijsterend staaltje van weglopen voor je verantwoordelijkheid als bestuurder. Wat een botheid ! En mogen we meneer Smit aan het eind van het jaar afrekenen op zijn mooie nieuwjaarsbeloften ?

Door Rick Vermunt op 09 januari 2013

Boosheid en onzekerheid. Het is tastbaar in de wandelgangen. Ik zag maar weinig lachende gezichten. Een roze bril en de wereld lijkt stukken mooier. Ondertussen vallen maandag de eerste reorganisatieslachtoffers. Voor honderden VU mensen zal 2013 bepaald geen mooi jaar worden. Mensen ontslaan in crisistijd. Collateral damage voor een mooiere en betere VU?

Door Denise Payne op 09 januari 2013

Helaas kon ik er gisteren niet bij zijn, maar dit lijkt me een klap in het gezicht van alle medewerkers die de komende tijd te horen krijgen dat ze hun baan verliezen, sommige volgende week al. Dan is de timing van zo'n uitspraak nogal wrang en een teken van 0,0 empathische vermogen. De commentaar van Ad Valvas zelf laat ook veel steekjes vallen: 'Ondanks de negatieve publiciteit over VU en VUmc en het vertrek van bijna de hele raad van toezicht kijkt hij optimistisch naar de toekomst.' Het dreigende vertrek van minstens een derde van het ondersteunend personnel zou ook geen aanleiding tot dhr. Smits optimisme moeten zijn!

Door Mark Peters, V… op 10 januari 2013

Ik heb Rene Smit tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst de hand gedrukt en hem gemeld dat hij met de opmerking "er is geen reden voor somberheid" de lat wel heel hoog heeft gelegd en dat ik hem aan zal houden om daar dan ook voor te zorgen. Ook de beide andere collegeleden op het hart gedrukt dat zij veel werk zullen hebben aan deze wens van Rene Smit en ons allemaal. Of het uitkomt zullen we spoedig weten met de concrete start van de eerste deelplannen en de rest die volgen dit en komend jaar.

Door Mark Peters, V… op 10 januari 2013

Ik heb Rene Smit tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst de hand gedrukt en hem gemeld dat hij met de opmerking "er is geen reden voor somberheid!" de lat wel heel hoog heeft gelegd en dat ik hem er aan zal houden om daar dan ook voor te zorgen. Ook de beide andere collegeleden op het hart gedrukt dat zij veel werk zullen hebben aan deze wens van Rene Smit. Of het uitkomt zullen we spoedig weten met de concrete start van de eerste deelplannen en de rest die volgen dit en komend jaar.