NIEUWS

Wetenschap 12 februari 2016

Red nog voor Valentijn je relatie

Alvast voor Valentijn: onderzoekers geven op VU magazine wetenschappelijk bewezen relatietips. Zo blijkt de selectie van een partner erg belangrijk te zijn voor het slagen van een relatie. Kies iemand niet alleen op een aantrekkelijk uiterlijk maar ook een gemeenschappelijke achtergrond.

Aantrekkingskracht

Opposites attract gaat niet op als je een langdurige, stabiele relatie wilt. Daarvoor kun je beter zo veel mogelijk op elkaar lijken. Hebben jullie allebei gestudeerd, komen jullie allebei uit ’t Gooi of de Kinkerbuurt, zijn jullie allebei zuinig of juist dol op geld uitgeven? Dat maakt het leven een stuk eenvoudiger. Hetzelfde geldt voor de doelen die je wilt bereiken.

Veiligheid

VU-psycholoog Carin Finkenauer: “We hebben behoefte aan veiligheid. We willen dat de ander goed voor ons kan zorgen en welwillend reageert wanneer we hulp of steun nodig hebben. Dan is het een voordeel als iemand jouw wereld kent en naar dezelfde dingen streeft.

Tips, tips, tips

Hoe hou je je relatie spannend? Lees de elf andere tips op VU Magazine.

Floor Bal en Anita Mussche
BEELD: Greatgraphic

hits 1

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.