NIEUWS

Bestuur 29 augustus 2014

Raad van toezicht niet bang voor rechtszaak

De raad van toezicht is niet van plan om de ondernemingsraad inzicht te geven in de vertrekregelingen van de voormalige VU-bestuurders René Smit en Lex Bouter. “Vanwege privacy kunnen deze regelingen niet aan de OR worden gegeven”, zegt een woordvoerder van de raad van toezicht.

Rechtszaak

De ondernemingsraad heeft met een rechtszaak gedreigd om inzage af te dwingen, maar daar is de raad niet van onder de indruk. “De RvT ziet een eventuele rechtszaak, mocht de OR hiertoe besluiten, met vertrouwen tegemoet.” Wel is de OR voor een gesprek uitgenodigd. Wanneer dat zal plaatsvinden is nog niet bekend.

Opspraak

Deze week vroeg de OR in een vertrouwelijke brief om inzage in de vertrekregelingen. Dit omdat de voormalige bestuurders vanwege hun royale ontslagvergoedingen in opspraak waren gekomen. De OR vermoedt dat met de regelingen de normering van de Wet Normering Topinkomens is overschreden. Ook een aantal externe ingehuurde managers zouden te veel verdiend hebben.

Floor Bal

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.