Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Internationalisering 09 september 2015

'Praat Nederlands met me' nu eitje dankzij app

In meer dan 55 landen willen ze weten hoe je in een café bitterballen bestelt. Een gratis spelletje waarmee je Nederlands kunt leren is al tienduizend keer gedownload. 

Afgelopen mei werd de Hoi Holland-app gelanceerd, waarmee buitenlanders spelenderwijs Nederlands kunnen leren. De app is bedoeld voor studenten die hierheen komen en alvast wat kennis van het Nederlands  willen opdoen: samen met een paar Nederlandse ‘vrienden’ kun je bloemen kopen, boodschappen doen en dus ook bitterballen bestellen.

Band versterken

Het spel is volgens EP-Nuffic het meest populair in Duitsland, Mexico, Zuid-Korea, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. “Maar ook in China wordt de app vaak gespeeld. Meer dan 1.250 Chinezen, die in Nederland gaan studeren of dat overwegen, hebben de app gedownload.” 

Buitenlandse studenten gaan na hun studie veelal weer weg uit Nederland. De overheid zou graag willen dat ze hier blijven, gezien hun bijdrage aan de economie. De app is onderdeel van het actieprogramma Make it in the Netherlands!, dat de band van buitenlandse studenten met Nederland moet versterken.

HOP/BB
BEELD: Fo Music

hits 4

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.