Camerabeeld met de twee verdachten van de brandstichting
VU 18 oktober 2017

Politie looft beloning uit in zaak dodelijke brand Diemen

Er is vermoedelijk een tweede dader in de zaak van de fatale brand in een studentenflat in Diemen. De politie looft een beloning van tienduizend euro uit voor tips die het onderzoek verder helpen.

Gisteravond besteedde het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. “De politie wil dringend in contact komen met mensen die mogelijk getuige zijn geweest of die meer weten van de achtergrond van de brandstichting”, aldus een bericht op de website. Getuigen mogen hun informatie ook anoniem delen.

Twee verdachten

Bij de brand in de nacht van 18 op 19 juli kwam een student om het leven en raakten vier mensen gewond. De politie heeft een 24-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van brandstichting, die nog altijd in voorarrest zit. Maar de man handelde vermoedelijk niet alleen. Opsporing Verzocht toonde camerabeelden waarop twee verdachten te zien zijn.

Overigens ging bij het blussen van de brand veel mis. Door een misverstand doorzocht de brandweer alleen de eerste zeven verdiepingen. Later trof de politie op de twaalfde verdieping nog twee slachtoffers aan. Een van hen was overleden.

HOP/BB