NIEUWS

Nieuwe voorzitter ondernemingsraad VU
Henk Olijhoek met scheidend voorzitter Laura Henderson
Medezeggenschap 05 april 2017

Oude rot nieuwe voorzitter OR

reacties 1

Henk Olijhoek is de nieuwe voorzitter van de ondernemingsraad. De net gekozen raad benoemde hem unaniem omdat er geen tegenkandidaten waren. Dick de Gilder en Razi Quadir werden gekozen in het dagelijks bestuur.

Olijhoek (59) zit al vijftien jaar in de ondernemingsraad en is nu het langst zittende lid. Dit jaar was hij lijsttrekker voor de FNV-lijst. Hij werkt bij de dienst communicatie & marketing.

De Gilder is lijsttrekker voor de CNV en hoofddocent organisatiewetenschappen bij de sociale faculteit. Razi Quadir is docent en promovendus bij Godgeleerdheid en vertegenwoordigt ProVU. Daarmee zijn alle drie de partijen in het dagelijks bestuur van de or vertegenwoordigd.

Geen vrouwen

Opmerkelijk is dat er geen enkele vrouw in het bestuur zit, ook al kregen vrouwen bij de verkiezingen opvallend veel voorkeursstemmen. Trudie van Kampen (CNV) had zich kandidaat gesteld, maar werd niet gekozen. Dat is een breuk met de afgelopen jaren, waarin Laura Henderson en Jelly Reinders voorzitter waren.

In de nieuwe raad zitten 7 vrouwen en 14 mannen. Naast de 21 leden telt de raad nog vier adviseurs die wel meepraten over bepaalde onderwerpen en in commissies zitten, maar geen stemrecht hebben. Deels zijn dit ex-leden van de raad die nu met pensioen zijn, zoals Rieky van Walraven en Jacques Spaapen.

De raad heeft een zittingstermijn van twee jaar. Dat was voorheen drie jaar.

Dirk de Hoog
BEELD: Dirk de Hoog

{ Lees de 1  reacties }

hits 74
Door Leo Douw op 11 april 2017

Beste Henk,

Van harte gefeliciteerd met je benoeming tot voorzitter van de Ondernemingsraad: een bijzondere bij-carriere naast je gewone werk, indrukwekkend! En een hoop te doen aan de VU.

Het ga je goed, en veel succes!
Leo Douw

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.