Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 10 januari 2018

Oud-rector Van der Duyn Schouten weer terug aan de VU

Omdat rector Vinod Subramaniam de komende tijd wegens privéomstandigheden veel bij zijn gezin moet zijn, krijgt het college van bestuur steun van oud-rector Frank van der Duyn Schouten.

Van der Duyn Schouten staat het college voorlopig anderhalf à twee dagen in de week bij als adviseur. Hij is er op maandagmiddag en dinsdag.

Van der Duyn Schouten was rector aan de VU van 2013 tot 2015, als interim, toen rector Lex Bouter aftrad, tot het aantreden van Subramaniam. Het was niet de gemakkelijkste tijd die de VU ooit gekend heeft.

Van der Duyn Schouten kreeg onder andere te maken met de Verontruste VU'ers, de bezetting van de bestuursvleugel en de Kerkzaal door opstandige studenten en de Nijkamp-affaire, vooral ook de nasleep ervan. Daar laveerde hij het VU-schip steeds weer kalm, vastberaden en met onderkoelde humor doorheen.

Peter Breedveld

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.