Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 21 november 2013

Ontslagen dreigen bij FALW

Bij de faculteit Aard– en Levenswetenschappen dreigen op korte termijn zo’n dertig formatieplaatsen te verdwijnen. Er moet namelijk een tekort van 2,8 miljoen euro worden weggewerkt.

Structurele verliezen

Gisteren werden de medewerkers van de faculteit ingelicht door het bestuur. Ze kregen te horen dat de faculteit kampt met structurele verliezen en dat de financiële reserves uitgeput zijn. Daarom moet er voor eind 2014 structureel 2,8 miljoen euro worden bezuinigd. Er komt een speciaal reorganisatieteam dat de plannen moet uitwerken en uitvoeren.

'Staat los van fusie'

De klappen vallen vooral bij het Instituut voor Milieuvraagstukken en bij de afdelingen Aardwetenschappen en Moleculaire Celbiologie. Al eerder werd bekend dat de afdeling Geoarcheologie wordt opgeheven. Volgens het bestuur heeft de reorganisatie niets te maken met de komende fusie van de bètafaculteiten met die van de UvA. Ook zonder dat plan zou deze bezuiniging nodig zijn.

Bovenop deze bezuiniging komt ook nog de reorganisatie van de bedrijfsvoering die gaande is. Daar zullen onder meer in het domein secretariële ondersteuning de nodige arbeidsplaatsen verdwijnen, maar die plannen zijn nog niet bekend.

Dirk de Hoog
BEELD: Marieke Schilp - nb: het spandoek is inmiddels alweer verwijderd.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.