Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Onderwijs 26 april 2016

Ontslagen docent krijgt mail: waar blijven die tentamencijfers?

Stel je bent tegen je zin weggereorganiseerd bij de VU en je mag het vak niet meer geven dat je altijd gaf. En dan krijg je driekwart jaar nadat je bent weggestuurd een mailtje of je nou eindelijk die cijfers eens wil invullen van dat vak dat je dus niet meer mag geven. Het overkwam voormalig IVM-medewerker Matthijs Hisschemöller. En het vak waarover het gaat heet Energy System Transitions.

Zelf invoeren

‘Ik heb de resultaten van het vak Energy System Transitions helaas nog niet van u ontvangen. U dient deze resultaten zelf in te voeren in VUnet’, schrijft de medewerkster van het onderwijsbureau Bèta VU. Daarna volgt een uitleg over wat er mogelijk mis kan zijn gegaan: het uploaden in VU-net, het valideren, wat dat in deze context dan ook mag zijn. Blijkbaar zijn ze gewend aan technische problemen bij het onderwijsbureau, maar heeft niemand zich gerealiseerd dat het hele vak niet meer bestaat omdat de docent niet meer bij de VU werkt.

Herkansers

“Pijnlijk”, geeft Nico van Straalen, portefeuillehouder onderwijs voor de bètafaculteiten van de VU, toe. “Ik kan uitleggen hoe het is ontstaan, maar het had niet mogen gebeuren.” Het vak is dit jaar niet aangeboden, maar het moest nog zeker een jaar in het systeem blijven staan voor herkansers, legt Van Straalen uit. “Er had een andere docent aanspreekpunt moeten zijn voor dat vak, daar is het misgegaan.”

Welmoed Visser

hits 26

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.