Onrust over nieuwe reiskostenvergoeding

NIEUWS

Personeel  8 september 2014

Onrust over nieuwe reiskostenvergoeding

reacties 2

VU-medewerkers moeten vanaf 1 januari hun kaart voor woon-werkverkeer zelf aanschaffen. Hoe de vergoeding daarvan zal uitvallen, is nog niet bekend.  Wel is duidelijk dat de vergoeding meer op het woon-werkverkeer en minder op persoonlijk gebruik gericht zal zijn.

Reiskostenvergoeding afgeschaft

Er is onrust ontstaan over de reiskostenvergoeding. Actievoerders van de vakbonden deelden tijdens de opening van het academisch jaar pamfletten uit waarop staat dat de reiskostenvergoeding afgeschaft gaat worden. “Dat is niet waar”, zegt hoofd Expertisecentrum HRM Cees van Veenendaal. “Het is geen bezuinigingsmaatregel”, benadrukt hij. “We geven straks als universiteit hetzelfde bedrag uit.” 

Abonnementsvormen veranderen

De oorzaak van de wijziging is dat de NS de abonnementsvormen wil veranderen. Momenteel ligt het voorstel bij de bonden, die daar binnen twee weken op zullen reageren.

Floor Bal
hits 3046

{ Lees de 2 reacties }

Als VU-medewerker die 4 dagen per week per trein richting VU en v.v. reist, schrik ik van dit bericht. Ik had via andere kanalen de zelfde verontrustende geluiden gehoord.

Ik verwacht van de VU dat zij hierover naar haar medewerkers toe helder communiceert:
- Het hoe en waarom van de maatregel
- Wat precies de consequenties zijn

Het kan niet zo zijn, dat - omdat de NS de abonnementsvormen wil veranderen - velen nu zelf voor de volle 100% van hun reiskosten moeten gaan opdraaien.
Ik kan me ook niet voorstellen dat dit daadwerkelijk gebeurt, maar het bericht hierboven belooft niet veel goeds.

Ik hoop dat er spoedig meer geruststellende berichtgeving volgt.

Geruststellend zijn de ontwikkelingen allerminst - hoewel dat niet in de regels stond, is de VU nu onverwacht alle aanvragers van een jaarkaart die relatief dichtbij wonen aan het berichten dat ze dat toch bij nader inzien niet meer gaan vergoeden...

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties