NIEUWS

Campus 18 augustus 2015

Ondernemingsraad tegen ontslag auditors

VU en VUmc willen elk nog maar één coördinerende auditor in loondienst en de audits, de onderzoeken naar het functioneren van de organisatie, voortaan door externe partijen laten doen.

De ondernemingsraad vindt dat een onzalig idee. De kosten kunnen zo de pan uitrijzen en met maar één auditor wordt de organisatie krachteloos bij ziekte, vakantie of vacature, schrijft de OR in een brief.

Vaste dienst

‘In de nieuwe CAO van de Nederlandse Universiteiten is een belangrijk speerpunt om meer medewerkers in vaste dienst te nemen’, schrijft de OR (maar dat gaat over wetenschappelijk personeel), ‘de OR van de VU is al veel langer van mening dat structureel werk door vaste medewerkers gedaan moet worden en dat externe inhuur moet worden teruggedrongen.’

De VU wil deze reorganisatie niet omdat er minder auditwerk te doen zou zijn. Ook bezuinigingen op de personeelskosten zijn het doel niet. De OR ziet daarom niet in waar deze maatregel voor nodig is.

Ontslagbedreigd

Door de voorgenomen reorganisatie van de auditdienst worden drie medewerkers van VU en VUmc met ontslag bedreigd.

Peter Breedveld

hits 1

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.