Popup-Niks-missen-2.png

Campus 28 maart 2013

Ondernemingsraad: 'College geeft geen heldere sturing'

De Ondernemingsraad  van de VU vindt dat het college van bestuur geen heldere sturing geeft aan het onderwijsbeleid en onvoldoende contact heeft met de werkvloer.  Dat stelt zij in een persbericht naar aanleiding van de berichtgeving van de NRC over een mogelijke bestuurscrisis. Op nrc.nl wordt een vertrouwensbreuk tussen een deel van de decanen en het college van bestuur gemeld, die wordt toegeschreven aan het recente rapport van de proefauditcommissie. Die oordeelthard over het beleid en het optreden van het cvb met betrekking tot het onderwijs. De Ondernemingsraad vindt dat het college van bestuur aan zet is en dat de bestuurders nu zelf conclusies moeten trekken uit de opstelling van de decanen.

Marieke Schilp

{ Lees de 1 reacties}

Door leon op 16 april 2013

Beste VU,

Ik heb gelezen dat er vanaf dit jaar door de instelling een boete zal moeten worden betaald als er nog steeds bestuursleden meer verdienen dan de norm die daar vanuit de overheid voor is opgesteld. Een woordvoerder van de VU heeft vorig jaar gezegd met stapjes het loon van leden van bestuur terug te brengen, en dat deze in 2015 aan de wet zal voldoen.

Zal de VU met voorbedachte rade de wet overtreden dit jaar? Betekent dit dat door deze hele mediagekte rondt de Rector Magnificus wij even vergeten dat Dhr. Rene Smit nog steeds meer dan twee ton per jaar verdiend en weigert dit jaar minder te gaan verdienen en aan de wet te zal voldoen?

Als ik het goed begrijp is er zojuist iemand opgestapt maar tegelijkertijd ook iemand de spotlight ontweken, ik wil weten waarom iedereen om Rene Smit heen het gedoogd dat deze persoon als hoogste man bij onze instelling willens en wetens de wet overtreedt door meer te incasseren dan bij wet is vastgesteld, en de Vrije Universiteit daar vervolgens een boete over gaat laten betalen.

Het gaat hierbij niet om de 40.000 per jaar die deze ene meneer te veel verdiend, het gaat om wat er in de kern fout is gegaan binnen het bestuur. Deze meneer zou een voorbeeld moeten zijn.

Met vriendelijke groet,

een bezorgde Bestuurskunde student wie absoluut geen master zal volgen aan de VU.