NIEUWS

Campus 04 februari 2015

Omstreden Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina organiseren lezing

reacties 4

De Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina organiseren een lezing in de VU met maar één spreker: Midden-Oosten deskundige voor de Middle East Research Associates (MERA) Robert Soeterik. Niemand komt hem tegenspreken.

Bijna drie weken geleden werd een bijeenkomst van de SRP over een Israëlboycot door de VU verboden, onder meer omdat er geen sprekers op het programma stonden die tégen zo’n boycot waren. Drie jaar geleden ging een bijeenkomst van studentenvereniging ISA niet door omdat daar niemand op het programma stond om de omstreden Britse geestelijke  Haitham al-Haddad van repliek te voorzien.

Verwoesting van Palestina

Soeterik, hartstochtelijk bepleiter van de Palestijnse zaak, schreef er drie boeken over: 50 Jaar Israël - Vergeten Aspecten, Pijnlijke Feiten (1998); De Verwoesting van Palestina (2008) en De Palestijnse Gebieden (2010).

De Verwoesting van Palestina is voor en na de lezing te koop. Het is een bundel essays onder redactie van Soeterik met als centrale boodschap dat ‘de uitzichtloze situatie in het Midden-Oosten veroorzaakt wordt door de stelselmatige kolonisatie van Palestina door de zionistische joden'.

SRP steunen

Wie het boek koopt ‘steunt de SRP om lezingen en debatten te organiseren in de toekomst.’

Om 19.00 uur in zaal 02A33 van het hoofdgebouw.

Peter Breedveld

{ Lees de 4  reacties }

hits 12
Door Jaap op 04 februari 2015

Kunnen we het woord omstreden ook even tussen aanhalingstekens plaatsen, advalvas? Idiote stemmingmakerij ook altijd.

Door Anonymous op 06 februari 2015

Ad Valvas had Peter Breedveld helemaal niet mogen laten schrijven over Robert Soeterik. Zeker niet na een haat-column over Soeterik in 2010. http://www.frontaalnaakt.nl/archives/loser.html

Ik sluit me aan bij Jaap, losers.

Door Thomas Hofland op 06 februari 2015

@Likoed

Wie de vrijheid van meningsuiting wil beperken en een mening van de universiteit wil verbannen hoort niet thuis in een vrije maatschappij... Oh, wacht, dankzij clubs als Likoed leven in een niet-vrije maatschappij. Openbare debatten laten verbieden is een van jullie bezigheden. Trieste zaak.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.