NIEUWS

Medezeggenschap 04 april 2019

Olijhoek blijft voorzitter OR

Zittend voorzitter van de ondernemingsraad Henk Olijhoek is gistermiddag 'met ruime meerderheid' herkozen tot voorzitter van de nieuw aangetreden ondernemingsraad.

Dick de Gilder is vice-voorzitter en Razi Quadir het derde lid van het dagelijks bestuur. Dit drietal vormde ook de afgelopen twee jaar het dagelijks bestuur. Alle drie de fracties, FNV, CNV en Vawo, zijn zo vertegenwoordigd.

Andere kandidaat

Nieuwkomer in de raad Johan Wempe van de Vawo had zich ook kandidaat gesteld voor het voorzitterschap, maar heeft het dus niet gehaald.

Ook raadslid Josephien Sierag overwoog mee te doen aan de voorzittersrace, maar besloot daar na overleg met haar fractie van af te zien.

Achter gesloten deuren

Het secretariaat van de OR kan niet zeggen hoeveel stemmen Olijhoek precies kreeg en verwijst daarvoor naar de kiescommissie. De voorzitter daarvan, Dick de Gilder, laat weten dat "het goed gebruik is daar geen mededelingen over te doen. Ook de OR-leden zelf weten dat niet." De verkiezingen zijn achter gesloten deuren gehouden: "In een goede en sportieve sfeer. De ‘verliezers’ leken vrede te hebben met de uitslag."

Dirk de Hoog
BEELD: Marieke Wijntjes

hits 303

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.