Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 16 februari 2017

Nieuwe portal waarschuwt bij nieuwe publicatie

Onderzoekers werken vanaf vandaag met een ander systeem om hun wetenschappelijke publicaties te reigstreren. Pure, een systeem van Elsevier, vervangt het onderzoeksinformatiesysteem Metis en het digitale archief Dare.

Het nieuwe systeem moet het eenvoudiger maken voor wetenschappers om publicaties bij te houden. Een onderzoeker krijgt bijvoorbeeld automatisch een waarschuwing als er een nieuwe publicatie is binnengekomen.

Hoe vaak opgepikt?

Ook synchroniseert de nieuwe onderzoeksportal met de interne HRM- en SAP-systemen, de citatiedatabase Scopus en de verzameling citatie-indexen Web of Science. Zo kunnen wetenschappers onder andere zien hoe vaak ze geciteerd worden, hoe vaak iets wordt opgepikt op de sociale media of hoe hun wereldwijde netwerk eruit ziet.

De komende weken is de nieuwe VU Research Portal alleen zichtbaar binnen het VU-domein. De officiële launch is naar verwachting in april. Dan gaat Pure ook de persoonlijke pagina’s van wetenschappers op de facultaire websites vervangen.

Marieke Kolkman

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.