Wetenschap 22 augustus 2012

Nieuwe onderzoeksgroep 'Ambient Assisted Living'

Psycholoog Peter Roelofsma experimenteert al een hele tijd met virtuele coaches voor zelfstandig wonende ouderen. Zie daarvoor het artikel 'Oud worden met Peter of Anne' in deze Ad Valvas. Begin augustus is er rond dit project een nieuwe onderzoeksgroep opgericht, de AAL-VU onderzoeksgroep. AAL staat voor 'Ambient Assisted Living'.

'Ambient Assisted Living' gaat over het ontwikkelen en onderzoeken van technologie ter ondersteuning van  preventie en management van chronische ziekten. De groep staat onder leiding van hoogleraar Artificial Intelligence Jan Treur. 'Uitvoerend producent' Roelofsma is voor de gelegenheid overgestapt van de faculteit der Sociale Wetenschappen naar de faculteit der Exacte Wetenschappen.

De groep krijgt de beschikking over vier nieuwe promovendi. (PB)

{ Lees de 1  reacties }

Door Dante op 27 augustus 2012

De groep van Jan Treur heeft een beroerd track record waar het gaat om de begeleiding van promovendi: dit lijkt rechtstreeks aan te sturen op het zoveelste debacle van een groep die het alleen maar is te doen om eigen status