Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Politiek 19 mei 2021 reacties 11

Nederlandse wetenschappers en studenten roepen op tot Israël-boycot

Ruim 400 wetenschappers en docenten boycotten Israëlische academische instellingen vanwege hun banden met het leger. Ze willen dat Nederland opkomt voor de Palestijnen en alle economische, politieke en militaire banden met Israël voorlopig verbreekt.

De petitie die hiertoe oproept is inmiddels door 425 wetenschappers en docenten van Nederlandse universiteiten en hogescholen ondertekend (waarvan 18 van de VU) en door 25 studenten (11 VU-studenten). Zij schrijven dat het huidige gewapende conflict in Israël niet tussen gelijkwaardige partijen gaat. De Palestijnen leven volgens hen als tweederangsburgers in een apartheidssysteem, onder een militaire bezetting. Dat is de oorzaak van de geweldsescalatie die nu plaatsvindt in Israël, aldus de petitie.

De Nederlandse regering moet “alle economische, politieke en militaire banden” met Israël verbreken tot het moment dat de rechten van de Palestijnen zijn gewaarborgd. De ondertekenaars zelf zeggen gehoor te geven aan de oproep van Palestijnse collega’s om Israëlische academische instituten te boycotten vanwege hun banden met het leger. De samenwerking met individuele Israëlische wetenschappers en docenten kan wat hen betreft blijven bestaan.

HOP/HC
BEELD: Valentin Salja via Unsplash

{ Lees de 11 reacties}

Door Farah op 19 mei 2021
Eind het moorden van onschuldige mensen ongeacht religie of geloof!!
Door J Rabbers op 19 mei 2021
Ieder land mag zich toch verdedigen? In 1939 waren velen van het gebroken geweertje. In 2021 vinden velen defensie niet belangrijk. Sommige wetenschappers maken zich niet druk als Israel van de kaart wordt geveegd. U wel?
Door Rivjar op 20 mei 2021
Wat is een palestina?
Door Nowel op 20 mei 2021
!!!!!
Door Salah Sidali op 20 mei 2021
Het kan niet zo door gaan
Door Rivjar? op 20 mei 2021
Rivjar, ook de hel heeft brandstof nodig straks. Youll see
Door Bert van Dongen op 20 mei 2021
Wie zegt dat Israël er niet voor mag zorgen dat de terroristen van Hamas de volgende keer niet weer 3000 raketten afvuren op Israëlische burgers, zegt eigenlijk dat de Joden zich maar moeten laten vermoorden.
Door Rania op 20 mei 2021
Dat men anno 2021 nog steeds kan wegkijken van zulk onmenselijk regime is om je voor te schamen. Niets leert men van woII.
Door Roelie Melis op 20 mei 2021
Free Palestine from occupation and the racist apartheid system of the Israëli regime
Door H.Schaab op 20 mei 2021
De achtergrond van de hetze tegen Israël is puur antisemitisme, verkleed als "linkse solidariteit" met de terreurbeweging(en) die de enige Joodse staat van de kaart willen vegen met als schaamlap de zogenaamde "verdrijving" van de Palestijnen, en de "ethnic cleansing" en "apartheid" van Israël. De geschiedenis van het gebied, van Gaza, van de Arabieren, de Joden en andere volken leert dat het zo niet zit. Dit nieuwe "Kauft nicht bei Juden" is onacceptabel, en dan ook nog van zich noemende "Vrije Universiteit". Shame on you.
Door PieterBandstra op 20 mei 2021
Helaas wil men Israël boycotten om valse laag bij de grondse redenen. Hamas ondrukt eigen volk en zet hen ,misbruikend van de "arme stakkers", in om Israël dwars te zitten Israël zal best wel eens over de schref zijn gegaan uit pure frustratie, maar het meeste zijn represaille maatregelen. Zou Israël willens enwetens de Palestijnen als vijand zien, hadden ze de weggegeven gebieden allang geconfisceerd. Omdat Hamas alle naar Palestina gelden gebruikt om oorlogstuig te kopen ipv landopbouw, heeft Israël een convooi hulpgoederen naar Gaza gestuurd. Waarom Israël boycotten terwijl zij de gegoede Palestijnse burgers goed gezindt zijn? Israël stond eigen grondgebied af voor Palestina, krijgt als dank een partij raketten op hun dak. Waarom gaat de wereld de landen niet boycotten die Palestijns gro dgebied hebben gestolen gelijk Libanon, Strië en Jordanië?

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.