Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 07 april 2016

Mooi nieuw kunsthek moet hortus smoel geven

reacties 1

De VU-hortus, niet kapot te krijgen, heeft een nieuw hek. Het is ontworpen door kunstenaar Ruud Jan Kokke en werd net onder grote belangstelling officieel geopend.

"Het hek moet de hortus meer smoel geven", zegt Johan Sturm, voorzitter van de Vrienden van de VU-Hortus. "Mede dankzij het stadsdeel Zuid is er toch weer een doorstart gemaakt en de VU investeert er ook weer in. Maar de hortus is wat onopvallend weggestopt. Het hek dat er eerst was, zag er niet uit en zo oogt het allemaal wat aantrekkelijker."

De vormgeving van het hek is abstract, maar er zijn toch duidelijk plantmotieven te herkennen. Wat Sturm aanzag voor vogels, zijn in werkelijkheid cactussen, legde Kokke uit.

De paraplu's zijn voor de sier, om de opening een kleurrijk, feestelijk tintje te geven.

Peter Breedveld
BEELD: Peter Breedveld

{ Lees de 1  reacties }

hits 9
Door Dorothee Oorthuys op 08 april 2016

Uit het Persbericht:
Voorzitter van stadsdeel Zuid, Sebastiaan Capel, bracht een toost uit en nodigde de aanwezigen uit vooral een kijkje te nemen in de vernieuwde tuin. Het nieuwe hek symboliseert de nieuwe start van de Botanische tuin, de voormalige Hortus van de VU. Een nieuwe start waarmee de Botanische tuin een ruimere publieksfunctie krijgt, waar alle Amsterdammers kunnen genieten van een bijzondere tuin met de grootste collectie cactussen en succulenten van Nederland, meer dan 10.000 planten en waar diverse evenementen het hele jaar door worden georganiseerd. Nog deze zomer zal de Botanische tuin officieel geopend worden. De toegang tot de tuin is gratis en de tuin zal vanaf juli ook op zaterdagmiddag geopend zijn.

Botanische tuin – nieuwe start

Er wordt nog volop gebouwd en verbouwd maar de eerste resultaten zijn al zichtbaar.

Het nieuwe hek is een kroon op de nieuwe, brede entree naar de Botanische tuin.

Een deel van de kassen is inmiddels gesloopt, de vrijgekomen ruimte krijgt een groene invulling waar de bezoekers kunnen genieten van deze bijzondere Botanische tuin. De voormalige tropische kas wordt een Wintertuin, waarin straks evenementen kunnen plaatsvinden zoals lezingen, vergaderingen en waar zelfs getrouwd kan worden.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.