Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 22 juni 2018

Metropolitan-bewoners komen naar de campus

Het Metropolitan moet leeg. De VU heeft de huur opgezegd vanaf volgend kalenderjaar. Binnenkort beginnen de verhuizingen van de medewerkers.

De huidige gebruikers van het Metropolitan zijn de diensten Financiën, HRMAM en IT, het Taalcentrum VU, het Universitair Centrum voor Gedrag en Bewegen en de programmagroep DigiDoc. De meesten van hen verhuizen aan het eind van het jaar, maar sommigen komen nog voor de zomer naar de campus.

“Het gaat bij de diensten om zo’n 350 fte”, zegt Joost Bonnema van de afdeling realisatiemanagement van de Facilitaire Campus Organisatie. “Iedereen komt naar de campus. Daar is nu genoeg ruimte. Door de nieuwbouw en renovaties maakt de VU meer gebruik van eigen panden, dus hoeven we minder te huren.”

Verhuizingen Metropolitan

Wie komt waar

De drie diensten verhuizen naar het Transitorium. De huidige bewoners daarvan, voornamelijk psychologen, gaan naar de Medische Faculteit, die momenteel wordt verbouwd. Het Taalcentrum VU krijgt een plek in het Initium. En het UCGB gaat volgende maand al naar het Hoofdgebouw en uiteindelijk naar het Nieuwe Universiteitsgebouw, dat nog afgebouwd wordt.

Het Transitorium krijgt voordat de nieuwe gebruikers komen nog een facelift. Bonnema: “De verbouwing is niet zo ingrijpend als bij het Hoofdgebouw, maar het gebouw wordt wel gemoderniseerd. Een van de aanpassingen is het entreegebied. Mensen kunnen elkaar daar ontmoeten en samenwerken. Ik heb wel eens gehoord dat tachtig procent van de afstemming informeel plaatsvindt via toevallige ontmoetingen. Dus dat je elkaar kunt ontmoeten is heel belangrijk.”

Marieke Kolkman
BEELD: Claude Boucher (Wikimedia)

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.