NIEUWS

Campus 18 april 2018

Marlou Winkler maakt een selfie

Twee jaar geleden begon masterstudent communicatiewetenschap Marlou Winkler (24, @theloukbook) haar Instagram-account. “Ik was altijd al in mode geïnteresseerd, ik heb zelfs een tijdje overwogen om naar de modeacademie te gaan. Ik vind het leuk om op Instagram door anderen geïnspireerd te worden en anderen te inspireren. Op deze manier ben ik toch met kleding bezig.”

Het maken van een foto vereist nogal wat planning. Heeft Marlou kleding opgestuurd gekregen die niet bij het seizoen past, dan maakt ze thuis een foto. “Ik ga liever niet in een jurkje de straat op als het ijskoud is.”

Het liefst maakt ze buiten een selfie.  Heeft ze die dag afspraken, dan stopt ze onderweg als ze fotogenieke plekken tegenkomt. “De Amsterdamse grachten doen het altijd goed. Dan krijg je veel likes. Helaas woon ik daar niet in de buurt.”

Haar stijl omschrijft ze zelf als draagbare kleding voor de girl next door. “Ik denk dat de meeste van mijn volgers zich daar beter mee kunnen identificeren dan met iemand die high fashion draagt. Als het koud is, draag ik dezelfde witte fake fur als alle Amsterdamse meisjes.”

Dat maakt meteen ook dat dat ze hard moet werken om volgers te krijgen én te houden. “Ik ben een beetje dertien in een dozijn. Dus ik moet mijn best doen om eruit te springen.”

Lees verder in de nieuwe Advalvas.

Floor Bal
BEELD: Martijn Gijsbertsen

hits 113

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.