Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

wetenschap, media, de wereld leert door
Wetenschap 16 januari 2013

Maritiem archeoloog trekt bijna half miljoen tv-kijkers

Maandagavond keken bijna 420 duizend mensen naar de eerste aflevering van DWDD-spin off ‘De wereld leert door’, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Spraakwaterval Matthijs van Nieuwkerk interviewde maritiem archeoloog Martijn Manders van de Rijksdienst voor het cultureel erfgoed. Manders is verantwoordelijk voor het beheer van vierhonderd Nederlandse scheepswrakken wereldwijd. Hij doet samen met een team van Nederlanders en Brazilianen onderzoek naar ‘De Utrecht’, een schip dat in de zeventiende eeuw zonk en voor de Braziliaanse kust op de zeebodem ligt.

12 minuten

In twaalf minuten legde Manders met behulp van animaties en miniatuurscheepjes uit wat voor onderzoek hij doet en waarom dat belangrijk is. En passant vertelde hij ook nog het heroïsche verhaal van de ondergang van De Utrecht.

De aflevering trok veel kijkers, maar kon niet tippen aan de kijkcijfers van bijvoorbeeld Nieuwsuur (789 duizend), Hart van Nederland (811 duizend) en comedyserie ’t Schaep in Mokum (1,8 miljoen), die rond hetzelfde tijdstip werden uitgezonden.

 

HOP/PV

hits 1

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.