Campus 11 maart 2013

Mail en win de debuutroman van VU-alumnus Gemma Venhuizen

Altijd last van keuzestress, spijt van beslissingen of middenin een quarter life crisis? In de roman Alle bessen kun je eten – alleen sommige maar één keer van VU-alumnus Gemma Venhuizen vind je troost. Want Jasmijn heeft er vast meer last van dan jij. Qua studie, qua mannen. En dan ook nog een beste vriendin die wél van doorzetten weet. ‘Nooit halverwege stoppen Jasmijn, altijd afmaken waar je aan begonnen bent.’

Pech

Jasmijn verruilde haar biologiestudie voor de Kunstacademie, maar meer dan veelbelovend wist ze nog niet te worden. Zeker ook door pech, dat heeft ze veel. Met haar perfectionistische tandartsmoeder bijvoorbeeld. Of  de keuzes die ze wél snel maakt. Ze kosten zelfs twee keer een leven. Bij het lootjes trekken voor een fotoproject had ze Hawaï kunnen trekken, maar ze trok Spitsbergen.

Moedig aanvaardt ze haar lot en verliest zich volkomen in de voorbereidingen. Geen aandacht meer voor andere dingen. De juiste keuze? Haar leven verandert in elk geval volkomen.

Angst voor verkeerde keuzes

De debuutroman van Venhuizen (1985) zit prima in elkaar. Spannend, met afwisselende scènes over Jasmijns jeugd en mooie verwijzingen naar angst voor verkeerde keuzes.

Nieuwsgierig geworden? Mail de redactie wat Venhuizen aan de VU studeerde en maak kans op een van de exemplaren die Advalvas mag weggeven. 18-3-13: INZENDTERMIJN GESLOTEN. Uit het overweldigende aantal reacties zijn inmiddels de winnaars getrokken.

Rianne Lindhout

{ Lees de 2  reacties }

Door Nicole Bakker op 12 maart 2013

Lijkt me een boeiend boek.

Door Yvonne Lucas op 12 maart 2013

studeerde Aardwetenschappen aan de VU in Amsterdam, met als afstudeerrichting wetenschapscommunicatie.