Maagdenhuisbezetters willen studiepunten voor hun moeite

NIEUWS

Studenten  30 maart 2015

Maagdenhuisbezetters willen studiepunten voor hun moeite

De actievoerders in het Maagdenhuis lopen studievertraging op. Ter compensatie willen ze studiepunten krijgen, schrijven ze aan het bestuur van de Universiteit van Amsterdam.

Het verzoek staat als postscriptum in een open brief: “Wat te doen met de studievertraging die de hardwerkende studenten oplopen. Is er mogelijk sprake van compensatie in ECTS?” 

Ongewenste gasten

In de brief sommen de actievoerders nog meer punten op waarover ze willen praten. De studenten maken zich zorgen om de veiligheid: “We willen dat werknemers zich veilig voelen om spullen op te halen of zelfs hun werkzaamheden te hervatten in het Maagdenhuis. Hoe kunnen we die situatie bereiken? Hoe zorgen we ervoor dat ongewenste gasten buiten blijven?” 

Hygiënische omgeving

Ook zijn actievoerders bang dat ze ziek worden. “Kan de verwarming ook in het weekend aangezet worden? Is het mogelijk om de schoonmakers weer te laten komen om dit democratische proces, waarvan ook de UvA het belang erkent, in een hygiënische omgeving te laten verlopen?” 

De bezetting duurt inmiddels al meer dan een maand.

HOP/BB
hits 1440

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties