Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Wetenschap 14 december 2018 reacties 1

Lintje voor emeritus hoogleraar Ad Kerkhof

Een onverwachtse ontwikkeling voor emeritus hoogleraar Ad Kerkhof. Tijdens zijn afscheid kreeg hij een lintje.

Afgelopen dinsdag sprak de hoogleraar klinische psychologie, psychopathologie en suïcidepreventie Ad Kerkhof zijn afscheidsrede uit. Daarin benadrukte hij nog eens hoe belangrijk het is dat alle hulpverleners een basiscursus gevolgd hebben waarin ze leren omgaan met suïcidaliteit van patiënten.

Suïcidepreventie

Kerkhof werd door de Leidse burgemeester Henri Lenferink benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg die voor zijn inzet op het gebied van suïcidepreventie. Zo was hij een van de grondleggers en lid van de raad van bestuur van 113 zelfmoordpreventie.

Ook na zijn emeritaat zal hij nog betrokken zijn bij verschillende onderzoeken. Daarnaast blijft Kerkhof training geven aan hulpverleners over hoe ze het beste met suïcidale patiënten om kunnen gaan.

Praktijk

“En ik blijf in mijn eigen praktijk in Leiden anderhalve dag per week therapie geven. Het geeft me veel voldoening om te merken dat je mensen goed kunt helpen. Ik heb de kennis en vaardigheden opgedaan om mensen met zwaarmoedige problemen efficiënt te helpen. In die zin is het prettig wanneer wetenschap en praktijk samengaan.”

Floor Bal
BEELD: Camilla Kerkhof

{ Lees de 1 reacties}

Door Suzanne van der Lee op 14 december 2018

In de tekst staat onder het kopje Praktijk het volgende; "En ik blijf in mijn eigen praktijk in Leiden anderhalve week per dag therapie geven".

Ik neem aan dat het anderhalve dag per week moet zijn. Als dit niet zo is hoor ik graag hoe ik ook meer uit mijn week kan halen!

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.