NIEUWS

VU 13 november 2013

Linkse docent voor de collegezaal? Geef hem aan!

reacties 3

Studenten hoeven zich niet langer in stilte te verbijten wanneer hun docenten vraagtekens zetten bij de vrije markt, de draak steken met rechtse politici en kritisch zijn over de Verenigde Staten van Amerika. Ze kunnen zo’n linkse rakker nu anoniem aangeven op de Facebookpagina ‘

 

 

Peter Breedveld

{ Lees de 3  reacties }

hits 94
Door Matthijs Pontier op 13 november 2013

Grappig. Las laatst juist nog een bericht dat studenten economie niet meer alleen maar eenzijdig over het neoliberalisme wilden leren.

Door Rick Vermunt op 13 november 2013

Een over heet als plicht in te grijpen als de markt faalt. En hij faalt flink, de laatste jaren. dat is begeleide economie, niet te verwarren met de door vooroordelen omgeven geleide economie. Over de zaak zelf: het is aan de student om zich uitgedaagd te voelen en tegen ideeën in te gaan die de docent poneert. Dat hoort bij de academische vorming.
Denk ook eens aan onze grondwet, m.n. de artikel 6 en 7 uit hoofdstuk 1 (grondrechten)
Studenten die alleen maar voorgekauwde paplepel kost willen krijgen toegediend kunnen beter genoegen nemen mete en beroepsopleiding. Die hebben op een academische instelling niets te zoeken.

Door Rick Vermunt op 13 november 2013

Libertarisme. Tja. Dat is rechts anarchisme.
Daar waar de linkse anarchist leeft volgens het principe leven en laten leven (met respect voor de ander dus), denkt de rechtse anarchist: ieder voor zich (benadrukt de rechtse het verschil, en geeft de medemens liever een douw dan die te helpen)