Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Buitenland 20 mei 2014

Lijken gevonden in Madrileense universiteit

In een kelder van de Complutense Universiteit in Madrid zijn zo’n 250 lijken gevonden, melden Spaanse media. Ze zijn gebruikt voor anatomielessen aan geneeskundestudenten.

De Spaanse krant El Mundo bracht het nieuws en publiceerde foto’s van lijken die op elkaar gestapeld in de kelder liggen. Een aantal was al volledig gemummificeerd.

Niemand wil het doen

De directeur van het anatomisch lab vertelde de krant dat degene die de crematieoven bediende in december met vervroegd pensioen is gegaan en er nog geen opvolger is gevonden. “De oven is niet makkelijk te bedienen. We hebben andere medewerkers deze functie aangeboden. Het zou voor hen een promotie betekenen, maar niemand wil het doen.”  Volgens hem is er geen gevaar voor de volksgezondheid.

Nog deze week gecremeerd

De universiteit heeft een onderzoek ingesteld. De geneeskundefaculteit moet op het matje komen bij de rector, die zegt van niets te hebben geweten. 

Inmiddels heeft de faculteit een overeenkomst gesloten met een uitvaartcentrum. De lichamen worden daar nog deze week gecremeerd.

HOP/HC
BEELD: scène uit Poltergeist

hits 1

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.