Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Studenten 12 september 2023

L.A.N.X. krijgt geen geld meer van VU, UvA en HvA

De Vrije Universiteit, de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam stoppen de financiële steun aan studentenvereniging L.A.N.X.  Ze zijn “diep geschokt en bedroefd” door de misstanden die vorige week aan het licht kwamen.

In een gezamenlijk statement laten de Amsterdamse hogeronderwijsinstellingen weten dat het bij een studentenvereniging “nooit zo mag zijn dat de (sociale) veiligheid in het geding komt”.

De instellingen doen “een dringend beroep op de vereniging zelf om de verantwoordelijkheid voor een structurele cultuurverandering nu écht op te pakken”.

De instellingen zetten de bestuursbeurzen stop. Verder mag de vereniging zichzelf niet meer promoten bij de instellingen.

Mensonterende opdrachten

Uit onthullingen van weekblad De Groene Amsterdammer bleek dat nieuwe leden van herendispuut Ares. vorige week op ontgroeningsreis in Roemenië vorig jaar punten kregen voor opdrachten als “Regel een vluchteling voor seks”.

Het bestuur van L.A.N.X. sprak in een verklaring achteraf van mensonterende opdrachten en schorste het dispuut.

HOP/PvT
BEELD: Simon Infanger via Unsplash

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.