Cultuur 19 oktober 2016

Lachen met studentencabaretiers dit weekend

Heb je zin in een avondje lachen? Vrijdag en zaterdag kun je een voorproefje krijgen van de finalisten van het Groninger Studenten Cabaret Festival, in het Amsterdamse Crea.

Twee deelnemers, Benjamin van der Velden en Andries Tunru, stonden ook al op de planken in de Griffioen eerder dit jaar, tijdens het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. Van der Velden won. De jury vond hem ‘een denker, een voeler, die een mooi lied zong aan de piano, dat ook nog grappig was’.

Bekende winnaars

De andere finalisten aan het Groninger Studenten Cabaret Festival zijn Iris Kwakkel, Sanneke van der Meulen, Selma Visscher en Wouter Zevenbergen. De bekende cabaretiers Jochem Meyer en Theo Maassen werden in hun vroege carrière op dit festival tot winnaar gekroond.

Kaarten zijn te bestellen op de website.

Marieke Kolkman