Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

practicum
Campus 22 mei 2020

Laboratoria op de campus gaan weer open

De laboratoria op de Vrije Universiteit gaan vanaf 15 juni weer open. Dat nieuws volgde op het kabinetsbesluit dat universiteiten vanaf die datum weer beperkt open mogen.

Studenten kunnen dan weer op de campus terecht voor practica en onderzoekers voor hun labwerk, liet de universiteit woensdagavond weten. Studenten krijgen via hun opleiding te horen of zij weer naar de campus mogen komen.

Om studenten uit de spits te houden, zoals geboden door het kabinet, worden de practica tussen 11 en 15 uur ingepland, en bij grote uitzondering na 20 uur. De bestuursvoorzitter van de UvA verzette zich in Het Parool tegen die tijdsloten, waar de VU zich achter schaarde, maar dat mocht niet baten.

Coronamotto

On campus, als het kan. Online, omdat het kan’, is het nieuwe coronamotto van de VU. Ook voor de zomer en daarna. In de zomer kunnen studenten onderwijs en tentamens inhalen die de afgelopen tijd niet konden plaatsvinden. Dat is allemaal nog online. Ook na de zomer zijn alle hoorcolleges standaard online, en dat duurt in ieder geval tot en met januari.

Al het ander onderwijs is ‘hybride’: online, en als het kan en mag, op de campus. In ieder geval in periode 1, voor periode 2 en daarna wordt in juli een besluit genomen.

Minder thuiswerken

Medewerkers van de VU moeten nog steeds thuiswerken, ook na 15 juni. Maar de VU is wel bezig met ‘scenario’s waarbij ook andere activiteiten gefaseerd en in beperkte mate kunnen worden opgestart’. De verwachting is dat vanaf 2 juni sommige mensen weer op de campus aan de slag kunnen. Volgende week volgen meer details.

Marieke Kolkman
BEELD: Yvonne Compier

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.