NIEUWS

Campus 19 april 2018

Laatste dag studentenraadsverkiezingen: wafels, poffertjes en straks nog ijsjes

Met verse Belgische wafels probeert Iris van Essen van de Bètapartij studenten zover te krijgen om te gaan stemmen voor de studentenraadsverkiezingen. En dan bij voorkeur op de Bètapartij, natuurlijk. Verderop staat de partij Verenigingen United poffertjes te bakken.

"Volgens mij is de belangstelling groter dan andere jaren", aldus Van Essen. "Er komen veel studenten langs, die vertel ik dan over de verkiezingen en de Bètapartij. Het kan te maken hebben met het mooie weer, dan lopen er veel studenten langs, misschien zien ze ons en besluiten ze even te gaan kijken wat dat is."

Vanwege het warme weer worden er overigens vanmiddag ijsjes uitgedeeld, vertelt Van Essen.

Belangrijke stem

Studentenraadsverkiezingen hebben doorgaans niet de warme belangstelling van studenten. Als er twintig procent gaat stemmen, is dat heel veel. Veel studenten kennen de universitaire studentenraad niet eens, of denken dat die zich bezighoudt met zaken die hen toch niet direct aangaan. Dat de usr een belangrijke stem heeft als het gaat om zaken als het tentamenreglement, is studenten vaak onbekend.

Dit jaar zijn de verkiezingen anders dan voorgaande jaren. In het oude systeem werd er gestemd op kandidaten van verschillende partijen. Aan welke faculteiten de kandidaten studeerden, maakte niet uit. Dit jaar gaan negen van de elf zetels in de nieuwe studentenraad naar iemand die aan één van de negen verschillende faculteiten studeert. Een zetel voor Bètawetenschappen, één voor Godgeleerdheid, enzovoort. Alleen ACTA (tandheelkunde) en de School of Business and Economics is het niet gelukt een kandidaat te leveren.

De verkiezingen zijn sinds afgelopen maandag. Vandaag is de laatste dag dat studenten kunnen stemmen.

Peter Breedveld
BEELD: Peter Breedveld

hits 6

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.