Campus 01 april 2016

Kunst om op te zitten in het hoofdgebouw

Je kan erin zitten, staan en zelfs op gaan liggen als je zou willen. Een groot, wit, hoekig meubelkunstwerk staat sinds een paar dagen in de centrale hal van het hoofdgebouw.

Yara Alassade, student Nederlands bij het Vasvu, zit er vlakbij, aan een tafeltje naast de koffiecorner. "Kun je daarin zitten?" vraagt ze, kijkend naar de witte kolos. "Ik dacht dat het kunst was."

Staand studeren

Ook bedrijfskundestudenten Harman Sandhu en Ansh Pabbi zijn verbaasd. Ze zitten aan de andere kant van het meubel in een van de groene zithoeken naast de draaideur. "O, is dat waar je staand kan studeren?" vraagt Sandhu. "Daar heb ik over gelezen. Maar ik had geen idee dat dit het was." Pabbi: "Het ziet er ook niet zo aantrekkelijk uit."

Het meubelkunstwerk is een werk van architecten RAAAF en beeldend kunstenaar Barbara Visser. Het idee is dat je door de vorm van het meubel andere houdingen aanneemt dan alleen te zitten.

Marieke Kolkman
BEELD: Marieke Kolkman