campus kranten
Campus 15 januari 2013

Krantenhoek opgedoekt

Even een krantje lezen in een van de universiteitsbibliotheken is er niet meer bij. De UBVU heeft al haar krantenabonnementen stopgezet. Bibliotheekmedewerkers kregen het nieuws te horen via een mailtje zonder verdere uitleg. Maar medewerkers weten te vertellen dat de beslissing in het kader van de bezuinigingen is genomen.

LexisNexis

Studenten en medewerkers kunnen nog wel via LexisNexis kranten en opiniebladen online raadplegen. Maar dan heb je de kans dat je weleens een column of opiniestuk mist, vertelt een medewerker. In de digitale bronnen worden de kranten en bladen namelijk niet integraal overgenomen.

Lege rekken

De rekken van de krantenhoek zijn op twee kranten na helemaal leeg. Het Nederlands Dagblad en het Reformatorisch Dagblad liggen er nog. Is er door de VU een uitzondering gemaakt voor gereformeerde bladen? Nee, dat is een foutje volgens een medewerker. De twee kranten zijn te laat stopgezet, maar verdwijnen uiteindelijk ook uit de rekken.

Karim Abbara, student-reporter

{ Lees de 1  reacties }

Door T. van Dijk op 28 januari 2014

Op de derde verdieping kan nog steeds de WSJ worden meegenomen. Het valt mij op dat zeer weinig mensen hier gebruik van maken. Aan het einde van de dag zit het rek vaak nog helemaal vol.

Is het mogelijk om deze krant via de VU ook digitaal te lezen? Zou hem ook willen lezen als ik een keer niet op de VU ben.