Kamer wil debat over WRR-rapport

NIEUWS

Politiek  5 november 2013

Kamer wil debat over WRR-rapport

De Tweede Kamer wil een debat met minister-president Mark Rutte over het rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Daarin staat dat Nederland meer zou moeten investeren in onderwijs en onderzoek.

Het voorstel kwam van D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold. Het kabinet komt sowieso met een reactie op het WRR-rapport, dat vandaag is verschenen. Maar Pechtold wilde alvast voorstellen om er een debat over te voeren. Hij kreeg steun van vrijwel de hele Tweede Kamer.

Beter onderwijs

Of Rutte inderdaad zelf naar de Tweede Kamer komt, is nog niet bekend. Hij kan ook een andere bewindspersoon afvaardigen.

In het rapport schrijft de WRR dat Nederland nog altijd tot de rijkste landen ter wereld behoort. Om dat zo te houden moet de Nederlandse economie veerkrachtiger worden en sneller inspringen op veranderingen. De sleutel ligt volgens de wetenschappers bij beter onderwijs.

HOP/BB
BEELD: Pepijn Leupen (D66)
hits 1920

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties