Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Cultuur 14 mei 2014

Joost de Vries wordt nieuwe VU-schrijver

De schrijver die komend jaar gaat meelopen op de VU is Joost de Vries (1983). De Vries werd bekend met zijn roman Clausewitz (2010) over een jonge academicus die op zoek gaat naar een verdwenen cultschrijver. De Vries werkt daarnaast als redacteur voor De Groene Amsterdammer en nrc.next. Voorjaar 2013 verscheen zijn tweede roman De republiek. Die speelt zich eveneens af in een academisch milieu.

De Vrije Schrijver, zoals de VU-schrijver na veel naamswijzigingen nu heet, treedt op bij belangrijke momenten zoals de Dies en mag daarnaast zelf voor een deel zijn werkzaamheden invullen. Eerdere schrijvers gaven vaak college en organiseerden schrijvershuisbezoeken met studenten.

De Vries is verreweg de jongste VU-schrijver ooit. Hij volgt P. F. Thomése op. Daarvoor waren onder anderen Kristien Hemmerechts, Christine Otten, Renate Dorrestein en Marcel Möring als schrijver verbonden aan de VU.

Welmoed Visser
BEELD: Nienke Laan

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.