NIEUWS

Campus 26 april 2016

Je raadt nooit wat de mensa op meatless monday verkoopt...

reacties 2

Sodexo wikt, maar de student beschikt. Het was zo’n mooi idee, vorig jaar bij de opening van het Food Court in de mensa. Het nieuwe aanbod zou biologisch, gezond én vegetarisch zijn. IJsjes gingen uit het assortiment en er kwamen salades voor terug.

Maar wat treft het oog van dhr. Ad Valvas die gisteravond de mensa bezocht? Rundervinken op het menu. Nog wel op Meatless Monday!

Let op de spatie

“Het is ook  Meat-spatie-less Monday”, verklaart Marthe van Rijn, manager van het Green Office dat direct aan de mensa grenst. “Sodexo leest dat niet als ‘vleesvrij’ maar als ‘minder vlees’. Daarom worden die twee woorden op alle posters ook los van elkaar geschreven.”

Ze vindt het een gemiste kans. “Je kunt zulke lekkere vegetarische gerechten klaarmaken dat het mensen niet eens opvalt dat er geen vlees in zit. Nu levert dit alleen maar verwarring op.”

Rundervinken! Op Meat Less Monday

Hooo pizza

Ook het gezonde aanbod bleek tegen te vallen. De grootste rij gisteravond stond voor de mensamedewerker die sinds december zijn talenten als pizzabakker toont. En de counter waar eerst kipgerechten te krijgen waren, is nu vervangen door Swanky Franks met op het menu vooral hamburgers en hotdogs.

Daarnaast zijn de danig gemiste ijsjes inmiddels vervangen door een fiks assortiment aan snoep. En voor het niet geringe bedrag van 3,50 euro is er frozen yoghurt te koop.

(Diepgravend onderzoek van Advalvas bewijst: er worden dagelijks bijna zeventig pizza's verkocht.)

Lekker ongezond

“Studenten willen ook graag ongezonde dingen eten”, verzucht Vera Schijffers, contractmanager bij de Facilitaire Campus Organisatie (FCO). “Dat zijn de hardlopers in het assortiment. Als commerciële organisatie biedt Sodexo dat wel aan."

Ze wijst erop dat Swanky Franks zelfs vegetarische salades aanbiedt, er op het hoofdeiland van de mensa vooral gezond eten als salade en smoothies te krijgen zijn en bezoekers op maandag extra veel keuze uit vegetarische gerechten kunnen maken. “Ons uitgangspunt is dat we een gevarieerd menu aanbieden en dat mensen zelf kunnen kiezen.”

 

Floor Bal
BEELD: FB

{ Lees de 2  reacties }

hits 25
Door Fred op 26 april 2016

Mooi. De grootste onzin die er is Meat(-)less Monday. Studenten en medewerkers zijn zelf wel in staat te beslissen wat goed en niet goed is, dat hoeft iemand anders niet te doen.

Door Fred op 26 april 2016

Mooi! De grootste onzin die Meat(-)less Monday. Studenten en medewerkers weten zelf wel wat goed en niet goed is, dat hoeft iemand anders niet te bepalen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.