NIEUWS

Debat 17 november 2015

Illusies in Nemo

Waarom zien onze hersenen soms dingen die er niet zijn? En kan neuromarketing een koopknop aanzetten in ons brein? Wie antwoord wil op deze vragen, moet op 27 november naar het najaarssymposium van Brein in Beeld in het Nemo. De stichting is opgezet door een aantal hersenwetenschappers van de VU, onder wie Jeroen Geurts, die hun kennis onder een breed publiek willen verspreiden.

“Het brein is nog altijd omgeven met mysterie. Er is veel informatie voorhanden, maar voor ‘leken’ is het soms lastig om uit te maken welke informatie betrouwbaar en wetenschappelijk is”, vertelt student en vrijwilliger Thomas Wassenaar.  In de komende Advalvas een uitgebreid interview met hem, onder meer over zijn werk voor Brein in Beeld.

Alles wat je altijd al had willen weten over hoe je hersenen werken, kun je die avond vragen aan een team van wetenschappers. Kaartjes kopen doe je hier.

Welmoed Visser

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.