NIEUWS

VU 08 juni 2017

Iedereen onder de 55 een 'levenlanglerenkrediet'

Vanaf vandaag kan iedereen jonger dan 55 jaar een lening afsluiten bij DUO voor zijn collegegeld. Het zogenoemde ‘levenlanglerenkrediet’ is bedoeld voor mensen die geen recht hebben op studiefinanciering.

“Het is van groot belang dat iedereen zich kan blijven ontwikkelen om zo de veranderingen in hun eigen baan bij te houden of om makkelijker van de ene baan naar de andere baan te kunnen overstappen”, aldus minister Bussemaker in een persbericht van DUO.

Het te lenen bedrag hangt af van de hoogte van het collegegeld, met een maximum van tienduizend euro, en kan worden aangevraagd worden voor de duur van een opleiding.

Mazzel

Voor het krediet geldt dezelfde rente die studenten betalen voor hun studiefinanciering en die staat voor vijf jaar vast. Wie dit jaar zijn collegegeld gaat lenen, heeft dus mazzel: de rente is vanaf januari vastgesteld op nul procent. De lening moet binnen 15 jaar worden terugbetaald.

De aanvraag kan vanaf vandaag worden ingediend, maar het bedrag zal pas vanaf september op de bankrekening staan.

HOP/IS

hits 67

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.