Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 14 mei 2013

Hortus: keihard plan tot afbouw

Hortulanus Geralt Joren is teleurgesteld dat de hortus zeer waarschijnlijk volgend jaar zomer sluit. Volgens het voorlopige plan van aanpak begint de uitplaatsing van de collectie in september. Dat is eigenlijk tegen de afspraak in. “Collegevoorzitter René Smit heeft aan de gemeente beloofd dat zolang er op die plek niet gebouwd wordt we open blijven voor publiek.”

Keihard plan

Joren noemt het een keihard plan tot afbouw.  “Als alles in dit tempo leeggemaakt wordt, kunnen we ook niet meer bijdragen aan de groene visie van de VU.”  Zo zouden er planten naar de nieuwe zorgtuin van VUmc gaan, maar die is dan nog niet klaar.

Oase

Hij snapt eigenlijk niet dat er voor sluiting gekozen is. “Geen hond wil de hortus weg hebben. We kunnen hier een kostendkekkend verhaal van maken. We hebben maar weinig middelen nodig om hier een mooie plek van te maken. Dan wordt het een oase binnen de nieuwbouw op de Zuidas.”

Vernieuwing

Met een kleine investering zou hij de hortus willen vernieuwen. “Mensen hebben het soms over het jaren zeventig gevoel dat ze bij ons krijgen. Dat is ook niet zo gek, daarna is er nooit meer iets aan gedaan. De kas is 45 jaar geleden neergezet. Die is al drie keer afgeschreven.”

Floor Bal
BEELD: Sidney Vervuurt

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.