Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Wetenschap 11 november 2014

Hoogleraar Sarah van Walsum overleden

reacties 1

Hoogleraar migratierecht en familiebanden Sarah van Walsum (59) is afgelopen zondag aan de gevolgen van leukemie overleden. Ze was een jaar lang ziek.

NWO-beurs

Drie jaar geleden kreeg zij anderhalf miljoen voor haar onderzoek van wetenschapsorganisatie NWO. Het was bijzonder dat een jurist zo’n beurs kreeg, vertelde ze aan Advalvas: “Het heeft waarschijnlijk geholpen dat ik interdisciplinair onderzoek doe dat ook toegankelijk is voor een commissie met een niet-juridische achtergrond.”

Migratie

Ze deed onderzoek op het snijpunt van gender- en migratiestudies. “Mensen denken vaak dat migratie vooral om arbeidsmigratie en asielaanvragen gaat. Pas de laatste jaren is men gaan beseffen dat er vooral om familieredenen wordt gemigreerd.”

Ziekbed

Van Walsum wilde haar ideeën graag nog verder uitwerken en laten voortzetten door anderen. Daarom begeleidde ze onderzoekers Jill Alpes, Younous Arbaoui, Nadia Ismaili, Johanne Søndergaard tot het laatst vanaf haar ziekbed.

 

Floor Bal
BEELD: Kleis Kemperman

{ Lees de 1  reacties }

hits 81
Door Drs Sears Appalsamy op 19 april 2020

I knew her when she was a student at the few. We were good friends. Its a pity she passed away. She was orginally from Canada. Born of Dutch parents.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.