Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 04 januari 2018

Historici vieren honderdjarig bestaan geschiedenisopleiding

Nadia Bouras, Gerard Nijssen, Bart Wallet en Jaap Jan Flinterman zijn slechts een paar van de klinkende namen op het programma van het verjaardagsfeestje van de opleiding Geschiedenis aan de VU, dat op 26 januari door het Historisch Café wordt georganiseerd.

Het Historisch Café organiseert elke tweede woensdag van de maand een sessie in Café P96 aan de Prinsengracht. Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de opleiding Geschiedenis is er eind deze maand echter ook een speciaal evenement in de Singelkerk in Amsterdam. Met minicolleges over bijvoorbeeld porno in de Gouden Eeuw, ontmoetingen met bekende historici en een infomarkt voor studenten die overwegen geschiedenis te gaan studeren.

U kunt er een geur-historicus in actie zien, historische beeldmateriaal en archiefstukken inzien of u laten tekenen als uw favoriete historische figuur door Gijs Sevenhuijsen. U kunt er spraakmakende alumni, inspirerende docenten, studenten en bekende schrijvers ontmoeten.  

Het evenement is op vrijdag 26 januari van 14 tot 18 uur en het is gratis, maar u moet zich wel hier aanmelden.

Peter Breedveld

hits 11

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.