Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Huisvesting 08 februari 2017

Het ging mis bij studentenwoningen in Noord

Helaas, studenten kunnen de hun beloofde kamers in Noord wel vergeten. De gemeente dacht dat er driehonderd studentenwoningen gebouwd werden, maar het werden dure studio’s. Dat meldt Het Parool.

De studio’s in het project North Orleans, nabij de noordoostelijke IJ-oever, zijn gemeubileerde eenkamerappartementen van dertig vierkante meter met een balkon. Gezien de huurprijs van minimaal 1.050 euro, exclusief 225 euro aan servicekosten, zijn studenten duidelijk niet de doelgroep.

Waardeloze afspraken

De gemeente Amsterdam had met de bouwers afgesproken dat het om studentenhuisvesting ging, maar de Raad van State bepaalde vorig jaar dat de gemeente geen doelgroepen mag uitsluiten. De afspraken werden daardoor waardeloos. Wat wél kan, en wat inmiddels ook gebeurt, is maximale huurprijzen in de overeenkomsten opnemen.

Wethouder van wonen Laurens Ivens (SP) baalt ervan, maar kan er weinig meer aan doen. Hij verwacht dat dit niet het enige project is waar het is misgegaan.

Marieke Kolkman

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.