VU 08 juni 2015

Het bewijs: wiskundestudenten zijn grappig

Masterstudent Wiskunde Tobi Kooiman (26) won afgelopen vrijdag het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Hij kreeg de juryprijs voor zijn act over (onder meer) rare namen van frisdranken en het omgaan met tegenslagen in het leven.

Eerder deze maand vertelde hij aan Advalvas dat hij niet verwachtte dat hij zou winnen omdat hij nog maar kort met cabaret bezig is. Hij had zich nu vooral opgegeven omdat hij binnenkort afstudeert en volgend jaar niet meer mee kan doen.

Samen met publiekswinnaar Victor Luis van Es en derde finalist Kim Schuddeboom zal hij deze zomer te zien zijn tijdens de opening van het programma "De Komedies van Woody Allen" in filmmuseum EYE.

Floor Bal