Cultuur 28 maart 2013

Hemmerechts leest paasgeschenk voor

Ik dacht aan de zottin die met een mes haar kinderen het zwijgen had opgelegd. "Zweer het", zei ik tegen C. "Zweer dat je zult zwijgen." Ik legde twee vingertoppen op haar lippen, duwde de gedachte aan de moordenares weg. Toen deed ik haar knielen met haar gezicht naar het kruisbeeld. Ik nam de bijbel en legde haar hand erop.

Deze passage komt uit het paasgeschenk Uitgespuwd van VUsionair Kristien Hemmerechts. Zij leest de 62 pagina's gedreven voor en spuwt haar zinnen krachtig uit. Soms legt de Vlaamse schrijfster de klemtoon op onverwachte plekken voor het Nederlandse publiek. Maar het effect mag er zijn. De luisteraars en lezers zullen weten dat in dit boek een vrouw aan het woord is die veroordeeld werd om haar aandeel in een berucht Belgisch zedenmisdrijf. En die moordenares heeft een ziel! Zoveel is duidelijk na dit uur.

Uitgespuwd is als e-pub verstuurd aan 45.000 studenten, medewerkers en alumni. De tachtig mensen die vanmiddag naar de VU-boekhandel kwamen, kregen een exemplaar.

Win Castermans
BEELD: StudioVU/Yvonne Compier

{ Lees de 1  reacties }

Door Mark Touw op 16 mei 2013

Ik vind dit niet zoeen fijn paasgeschenk, eerlijk gezegd.