Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Cultuur 09 mei 2016

Griffioen vertoont films voor vluchtelingkinderen

Cultuurcentrum De Griffioen vertoont  op woensdagmiddag films voor vluchtelingkinderen. Afgelopen week was de eerste voorstelling: Happy Feet. Er kwamen vijftien kinderen op af. “Ze kwamen met een paar begeleiders over Uilenstede aanlopen en als je bedenkt wat die kinderen hebben meegemaakt vond ik dat best een emotioneel gezicht”, vertelt publiciteitsmedewerker Dick Roodenburg van De Griffioen. De kinderen vermaakten zich prima in het theater: “niet alleen met de film maar ook door in de zaal aan de reling te gaan hangen en door het pad te rennen. Na afloop werd zelfs een pinguindansje gedaan”, laat Roodenburg weten.

400 vluchtelingen

Sinds eind april is er een asielzoekerscentrum aan de Laan van Kronenburg vlak achter Uilenstede. Daar wonen zo’n zeventig vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk 400 vluchtelingen komen te wonen.

Welmoed Visser

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.