Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Cultuur 24 juni 2013

Griffioen verlaat Uilenstede

Uilenstedebewoners: stof de spandoeken alvast maar af.  In 2017 zal Cultuurcentrum Griffioen de studentencampus verlaten. Dan verhuist het centrum naar het nieuwe gebouw NU.VU op de VU-campus.

De organisatie krijgt geen eigen pand, maar zal gebruik maken van collegezalen. Reden van de verhuizing is de fikse bezuiniging bij Griffioen. De organisatie krijgt binnenkort geen geld meer van de VU, maar moet zich zelf volledig bedruipen.

“Ons eigen gebouw waar alles gebeurt, zijn we dan kwijt”, zegt directeur Eme van der Schaaf . Hij verwacht geen protestacties van Uilenstedebewoners. “Niemand zal staan te juichen. Maar van de drieduizend bewoners zijn er tweeduizend VU-student. Die zijn vrijwel dagelijks op de campus. Dan kunnen ze na een college even blijven hangen om op een voorstelling of cursus te wachten.”

De verhuizing heeft ook voordelen. Griffioen zal, in samenwerking met een filmtheater, meer films programmeren. Ook zijn de nieuwe zalen beter geschikt voor concerten.

Floor Bal

hits 5

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.