Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Meer aandacht voor geesteswetenschappen
Campus 20 oktober 2014

'Geesteswetenschappen komen er aan de VU bekaaid af'

De VU moet het belang van geesteswetenschappen meer benadrukken in het instellingsplan, schrijft hoogleraar geschiedenis Susan Legêne in een opiniestuk voor Advalvas .

‘Als historicus kan ik me goed herkennen in de profileringsthema’s. Wat ik echter zou wensen is meer debat over dit grondpatroon voor de organisatie van onze wetenschapsagenda,’ aldus Legêne. De thema’s zijn: Governance for Society, Human Health & Life Sciences, Connected World en Science for Sustainability.

Muzisch wetenschapsklimaat

‘De VU doet zichzelf tekort door de geesteswetenschappelijke invalshoek in de vier thema’s geen waarde op zich te geven. Ze vormt op zichzelf geen object van onderzoek. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de financiële sturing, maar ook met een visie op de samenleving.’

Geesteswetenschappen dragen volgens Legêne bij  ‘aan een ruimdenkend en muzisch wetenschapsklimaat voor een internationale community of learners.’

Woensdag 22 oktober bespreekt het college van bestuur een vernieuwde versie van het instellingslan 2015-2020 met de ondernemings- en studentenraad.

Dirk de Hoog
BEELD: Wikimedia comments

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.