VU 25 maart 2013

Geen prijzenregen Echo Awards

Waar vorig jaar VU-studenten met twee prijzen en vijf nominaties de grote winnaars waren bij de uitreiking van de Echo Awards, is de vangst dit keer mager te noemen. Geen van de voorgedragen studenten mocht een prijs naar huis meenemen. De VU is normaal huisleverancier bij de landelijke stimuleringsprijs voor allochtoon toptalent.

Jury

Volgens medewerkers diversiteit Wim Haan is er geen sprake van een beslissing van de jury om andere universiteiten ook eens een kans te geven. “Dat zou niet mogen, de selectie is altijd een consciëntieus proces. En we hebben wel vaker een paar keer op een rij gewonnen. Dus dat is het niet.”

Verwend

Is er dan sprake van het eind van het diversiteitsbeleid van de VU? “Zeker niet. We hebben een goede wervingsprocedure, daar maken we echt werk van. Er waren ook prima aanmeldingen. De afgelopen jaren waren we gewoon verwend. Volgend jaar weer beter.”